Ga jij binnenkort je magazijn aanpakken? Ga je het magazijn uitbreiden? Of ga je toevallig verhuizen met je magazijn? Welke reden je ook hebt om met het magazijn bezig te gaan, het is altijd handig om te controleren welke essentiële dingen niet mogen missen. In dit blog bespreken we de 5 belangrijkste dingen in het magazijn.

1. Stellingen

Wat voor product je ook hebt, van kleine doosjes, tot enorme pallets, het is belangrijk dat deze op het juiste plekje in een stelling terecht komen. Zonder stellingen creëer je namelijk een enorme chaos op de vloer van je magazijn. Het voordeel van stellingen is dat je op dezelfde vierkante meter ook in de hoogte producten kwijt kan. Wat ons betreft zijn stellingen daarom onmisbaar in het magazijn

2. Inpaktafel

De voornaamste functies van een magazijn zijn: het ontvangen en uitgeven van goederen. In vaktermen wordt een uitgifte van goederen ook wel een ‘order’ genoemd. Een order kan bestaan uit meerdere producten die door het hele magazijn verspreid liggen. Een inpaktafel is een centraal punt in je magazijn waar deze verschillende producten in 1 pakket gestopt kunnen worden, zodat deze verstuurd kan worden.

3. Verpakkingsmateriaal

Dit punt sluit erg goed aan bij het vorige punt. Een inpaktafel wordt namelijk vaak voorzien van een aantal belangrijke dingen. In de meeste gevallen staat er een computer, een printer en een aantal verpakkingsmaterialen, zoals bijvoorbeeld kartonnen dozen op maat. Alle orders die verstuurd worden moeten namelijk wel ingepakt worden.

4. Heftruck

In een magazijn kunnen de afstanden groot en de verpakkingen zwaar zijn. Een beetje beweging op een dag is natuurlijk goed, maar het moet wel leuk blijven. Wij raden daarom aan om een elektrische heftruck aan te schaffen voor je magazijn. Naast dat het gemakkelijker is bespaar je ook veel tijd, waardoor magazijnmedewerkers productiever zijn.

5. Een koffiezetapparaat

In een magazijn wordt vaak hard gewerkt. Wij vinden dat het ook tijd moet zijn voor een beetje ontspanning onder het genot van een goed kopje koffie. Daarom is een goed koffiezetapparaat één van de belangrijkste dingen die niet in je magazijn mag ontbreken.