Zelfs als jouw auto oud of gloednieuw is, wil je altijd het interieur schoon en beschermd houden. Bovendien, als je in een gebied met veel regen woont, zal de vloer van je auto inderdaad vaak onder de modder komen. Als gevolg hiervan kun je besluiten om nieuwe matten voor jouw voertuig aan te schaffen. Je kunt dan kiezen uit meerdere variëteiten die op de markt verkrijgbaar zijn.

We beginnen in deze blog daarom eerst met de soorten automatten en daarna bespreken we andere factoren. We hopen je voldoende tips te geven om automatten te kopen.

Soorten automatten die op de markt verkrijgbaar zijn

Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten automatten op de markt. Deze twee categorieën zijn:

-Universele matten

-Op maat gemaakte matten

Afgezien hiervan kunnen custom-fit matten ook verder worden ingedeeld in twee categorieën die bekend staan ??als semi coverage en max coverage matten. Laten we nu wat meer ontdekken over alle drie de soorten autovloermatten:

Universal fit matten

Universal fit matten zijn niet de juiste categorie om perfect op de autovloer te passen. Deze matten voor alle weersomstandigheden kunnen echter een behoorlijke bescherming bieden tegen gewoon vuil of stof voor een beperkt vloeroppervlak. Bovendien hoef je geen extra geld uit te geven, want universal fit automatten kopen is zeer budgetvriendelijk en ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar.

Semi coverage matten

Met het idee om meer bescherming te bieden dan universal fit, kunnen semi coverage matten een betere dekking bieden. Als je echter op zoek bent naar een semi-dekmat voor jouw voertuig, kun je deze mogelijk alleen bij de dealers of officiële externe leveranciers krijgen.

Max coverage matten

Ten slotte zijn max coverage matten de ideale optie als je hoopt het hele vloeroppervlak te bedekken. Bovendien kunnen deze uitstekende stijlmatten ook het algehele uiterlijk van het interieur van jouw auto verbeteren. Maar in vergelijking met de andere categorieën kunnen deze matten behoorlijk duur zijn.

Uitgelicht: Wil je een auto private leasen? Kijk dan op https://www.directleaseprivate.nl/

Reinigings- en onderhoudsfactor

Bij het kiezen van een vloermat voor jouw auto, wil je er misschien een kiezen die de minste reinigingsinspanningen vereist. Niemand is namelijk graag uren bezig met het schoonmaken van de vloermatten. Daarom zijn hier een paar punten die je in gedachten moet houden voordat je de volgende mat voor jouw voertuig koopt:

Ten eerste zijn de meeste universele matten gemaakt van tapijt of rubber. Maar tapijtmatten stoten het water of de modder niet af. In plaats daarvan absorberen ze het verder, waardoor het ook snel wat vlekken met een onaangename geur kan achterlaten.

Ten tweede hebben veel rubberen matten diepe openingen om te voorkomen dat vloeistoffen wegstromen. Door deze diepe spleten kan er echter een onaangename blik ontstaan ??zodra ze opdrogen.

 

Ten slotte hebben de meeste custom-fit matten een dusdanig oppervlak dat het je gemakkelijk maakt wordt om vuil of stof te verwijderen. Dus qua onderhoud hebben deze matten de minste tijd nodig.